Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Skärmdump Samsung S6

August 24, 2021, 11:37 am

Ett praktiskt sätt att göra minnesanteckningar när du använder mobiltelefonen, exempelvis när du surfar på en hemsida, är att ta en bild av skärmen och och spara den i telefonen. Bilden kan dessutom användas på sociala medier eller skickas vidare via e-post eller sms precis som vilken bild som helst. Men hur bär du dig åt för att ta en skärmbild på din telefon? De flesta tillverkare av mobiltelefoner använder ungefär samma procedur för att ta skärmbilder, men några har kommit på helt andra metoder. Här visar vi hur det går till att ta skärmbilder med några av de vanligaste telefonmodellerna. Skärmbild i iPhone: Tryck ner av-/påknappen samtidigt som du trycker på hemknappen. Bilden kommer att sparas i ditt galleri, både under alla foton och i mappen skärmbilder. Skärmbild i iPhone X, iPhone Xs och iPhone Xs Max: Har du en iPhone X, iPhone Xs eller iPhone Xs Max som saknar hemknapp, trycker du samtidigt på av-/påknappen och ljudvolym upp. Nu kan du välja att radera, redigera eller spara bilden.

Skärmdump samsung s6 black

Skärmbild i Android-telefoner: Googles operativsystem är det överlägset vanligaste i mobiltelefoner och nästan alla Android-telefoner kan ta skärmbilder på samma sätt. Allt du behöver göra är att hålla ner av-/påknappen samtidigt som du trycker på knappen som sänker ljudvolymen. Efter någon sekund tas skärmbilden och sparas galleriet. På telefoner som har en fysisk Hem-knapp, går det ofta att använda den i kombination med av-/påknappen. En del Android-telefoner har dock andra varianter på hur de tar skärmbilder: Skärmbild i Samsung-telefoner: På Samsungs telefoner går det, som på de flesta andra mobiltelefoner, att ta en skärmbild genom att hålla ner av-/påknappen och sänk volymknappen samtidigt. Samsung har dock lagt till ytterligare en metod. För handflatan över skärmen från den ena sidan till den andra, så kommer telefonen att spara en skärmbild. > Läs fler nyheter, tips och tester av mobiltelefoner här Skärmbild i Huawei-telefoner: Även på Huawei-telefoner fungerar det att använda av-/påknappen tillsammans med sänk volym, men på nyare telefoner finns det en annan och mer kraftfull metod.

Stort utbud Över 2 miljoner produkter

söndag 2 augusti 2015 Hur tar man en skärmdump med Galaxy S6? Det finns tillfällen då man vill ta en bild på det som visas på mobiltelefonens skärm, en så kallad skärmdump. På Samsung Galaxy S6 tar man en skärmdump genom att trycka in hemknappen och avstängningsknappen samtidigt. Det hörs då ett kameraljud som bekräftelse på att bilden har tagits. Bilden hamnar i galleriet precis som alla andra bilder.

Håll in hemknappen och volymsänkningsknappen samtidigt i några sekunder (detta gäller för Samsung Galaxy S3, S4 och S5). På S4 Mini håller du in hemknappen och avstängningsknappen (inte volymsänkningsknappen) samtidigt ett par sekunder för att ta en skämdump. På vissa telefoner finns skärmbildsfunktionen tillgänglig på avstängningsmenyn. Håll in avstängningsknappen några sekunder och välj från menyn (det här gäller till exempel för Sony Xperia). Ytterligare en variant är att hålla in knappen för att växla mellan appar i några sekunder (Asus Padfone). Om din telefon kör en äldre version av Android, före 4. 0, är det värre. Då krävs eventuellt en app för ändamålet och oftast en datoranslutning. Sök till exempel efter No Root Screenshot i Google Play-butiken. Fakta Steg för steg Svårighetsnivå: Enkel. Program: Android (smartphone) Tid: 5 minuter. Det här lär du dig: Olika sätt att ta en skärmdump av det du ser på skärmen i din smartphone.

skärmdump samsung s9 svenska

Så här tar du en skärmdump med din Samsung Galaxy S3

skärmdump samsung s6 manual

Steg 3: Använda menyn assistent Du kan också ta en skärmdump på din Samsung Galaxy S6 med assistent-menyn. Menyn assistent kommer alltid flyta på skärmen när den aktiveras. För att aktivera menyn assistent, måste du öppna: Hem skärm > App Meny > Inställningar > Hjälpmedel > fingerkänsla och interaktion > assistent menyn Aktivera detta stöd verktyg. Det blir en liten grå ruta på skärmen. Peka på den och välj "screenshot". Sedan en skärmdump av den aktuella visningen tas och sparade i galleriet.

  • Skärmdump samsung s9
  • Skärmdump samsung s r
  • Så här tar du skärmdump med Samsung Galaxy S5
  • David hasselhoff filmer och tv-program play
  • Kurdiska svenska

Du kan också följa mig på Facebook eller Twitter.

Publicerat 2012/07/22 i Android För att ta skärmdump eller göra en avbild av skärmen på din Galaxy S3 finns det åtminstone två enkla sätt som du kan göra det direkt från telefonen. Jag har även skrivit om ett sätt att ta skärmdump med din Android tidigare, den metoden kräver både usb-sladd och en del meckande. Skärmdump med knappar Det här sättet kräver viss övning. Det du behöver göra är att trycka in ' power ' (av/på) samtidigt som du trycker ' hem '. Håll båda knapparna intryckta ett par sekunder. När skärmdumpen tas ser du en liten animation som krymper skärmen till en miniatyr, då vet du att skärmdumpen lyckats. Skärmdump med handsvepning Gå in i telefonens inställningar. Leta upp ' Rörelse ' och tryck där. Bocka i ' Dra handflatan och reg. ' Nu kan du ta en skärmdump på din Galaxy S3 genom att ställa handen på tvären i ena kanten av skärmen och dra till den andra kanten. En animation som påminner om ljuset från en scanner sveper då genom skärmen och din bild sparas och bekräftar på så sätt att du gjort en skärmdump på din Samsung Galaxy S3, kanske fungerar det även med Galaxy S2?