Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Jon Henrik Fjällgren Intervju / Jon Henrik FjäLlgrens Nya Storsatsning – Vill Slå Igenom I Usa Med KäRlekslåT Till FlickväNnen: ”Det äR Dags”

August 24, 2021, 2:54 pm

4 november, 2019 Jon Henrik Fjällgren är artist, miljöaktivist och arbetar mot våld och mobbing. För honom har det aldrig varit ett alternativ att försöka vara som "alla andra". Det har kostat på. Men det har alltid varit värt det. TEXT: ANNA-MARIA STAWREBERG FOTO: Du pratar ofta om att ditt ursprung har präglat dig, berätta! – Jag föddes i Colombia och tillbringade mina första sju månader på barnhem eftersom mina biologiska föräldrar inte kunde ta hand om mig. Jag adopterades och hamnade i Mittådalens sameby i Härjedalen, är upp-vuxen i en samekultur och har indianblod i ådrorna. Jag identifierar mig starkt med att vara en del av en ursprungsbefolkning. Ända sedan du slog igenom som artist har du jobbat för att göra världen till en bättre plats. På vilket sätt engagerar du dig? – Jag jobbar inom FN mot de globala målen, där klimatet och miljön är en viktig del. Jag är också aktiv i en organisation som heter Orange Day MC som jobbar mot våld och mobbning. Jag pratar mycket om mobbning, bland annat eftersom jag själv har blivit mobbad.

Melodifestivalen 2017: Jon Henrik ställer in alla intervjuer

  • Jon henrik fjällgren intervju van
  • Jon henrik fjällgren intervju un
  • Jon henrik
  • Fonder att söka pengar ur för privatpersoner 2019 göteborg
  • Morotskaka i långpanna
  • Sätt stilen på din balkong, med snygga utomhusmattor! – Rusta
  • Jon henrik fjällgren intervju marks
  • Växelriktare/Inverter - Solhandeln
  • Jerry och hans vänner
  • Aubergine i ugn
  • Jon henrik fjällgren intervju tv
  • Engelska lexikon

Jon henrik fjällgren intervju d

Publicerad 6 mar 2017 kl 15. 33 Finalisten Jon Henrik Fjällgren ställer in intervjuer inför Melodifestivalen-finalen. Fjällgren fick diagnosen PTSD kort före sin medverkan i tävlingen – och måste nu ta det lugnt inför finalen. Artisten Jon Henrik Fjällgren, 29, gjorde succé i sista deltävlingen i Skellefteå. Fjällgren, som kom tvåa i Melodifestivalen 2015, lyckades tillsammans med Aninia och deras "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)" slå Loreen i deltävlingen. Men det var inte en glad vinnare som firade segern i Skellefteå. – Mina tårar som har runnit i kväll och som även rinner nu är av lycka och av sorg. Jag tänker på mina vänner som inte fick se mig lyckas, kommenterade Fjällgren segern. LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren bröt ihop efter segern Fjällgren: "Benen bar mig knappt" Inför Melodifestivalen valde Jon Henrik Fjällgren att skärma av sig från medierna. Han berättade öppenhjärtigt på Instagram att han har mått väldigt dåligt – och fått diagnosen post-traumatiskt stressyndrom, PTSD.

Jon Henrik Fjällgren: ”Utan fjället är jag inte hel” : Scout

För två år sedan skrällde Jon Henrik Fjällgren, 29, rejält i Melodifestivalen. Efter att ha vunnit TV3:s program "Talang Sverige 2014" tog sig den svensk-samiske artisten direkt till finalen av "Melodifestivalen 2015". Där slutade han tvåa efter Måns Zelmerlöw, som även vann Eurovision Song Contest med "Heroes". På lördag gör Jon Henrik Fjällgren comeback i Melodifestivalen med "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)", som han framför tillsammans med Aninia. LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren vill göra film om sitt liv Samtidigt har Jon Henrik Fjällgren skärmat av sig från medierna och ger inga längre intervjuer. Vad tittarna inte vet är att artisten mår mycket dåligt. På Instagram berättar Jon Henrik Fjällgren att han drabbats av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. "För en månad sedan började jag att tappa minnet och få tunnelseende. Jag drabbades av yrsel och benen bar mig knappt längre. Jag förstod inte alls vad som höll på att hända mig. Varje natt vaknade jag med ett ryck som gick över till panikattack och slutade med ångest", skriver han och fortsätter: "Jag sökte till slut hjälp för jag förstod inte vad som skedde med mig.

Jon henrik fjällgren intervju online

Var tror du att ditt engagemang kommer från? – För oss samer spelar naturen en mycket stor roll. Vi vårdar och vördar naturen, eftersom många av oss lever av den. Alla på jorden är beroende av naturen, men många samer lever fortfarande ute i naturen, dygnet runt, hela året. Vi ser hur skogen skövlas, hur det påverkar hela kretsloppet och hur klimatet förändras. Du jobbar även som renskötare, ett hårt och tungt jobb. Varför ägnar du dig inte enbart åt musiken? – Det vill jag inte! Jag behöver mina fjäll och mina renar för att överleva. Jag behöver vara nära renarna. Ibland känns det som om jag är mer ren än människa. Och utan fjället är jag inte hel. Du lever i en machokultur där normen är att inte visa känslor, ändå har du valt att öppet prata om psykisk ohälsa, varför? – Det är först när du pratar om det som du kan börja må bättre! Att vara tyst hjälper ingen. Och, tro mig, du är aldrig ensam om att känna dig ledsen eller deprimerad! Det är många barn och unga som mår dåligt idag. Vilka råd vill du ge till dem?

Jon henrik fjällgren intervju o

– Prata med någon som du litar på. Var inte tyst. Det är många barn och unga som mår dåligt idag. Det finns alltid hjälp att få och du behöver inte gå runt och må dåligt. Jon Henrik Fjällgren Gör: Artist, renskötare och miljöaktivist. Ålder: 32 år. Kommer från: Monotoya i Colombia. Bor i: Härjedalen. Det här visste du inte: Jon Henrik älskar att köra motorcykel och är grym på att laga mat! Instagram: @jonhenrikfjallgrenofficial

– Nej. Inte just nu. Nu är det nästa kapitel. Nu ska jag vila upp mig och ta hand om mig själv. Andas ut på rummet. Läs mer: Jon Henriks liv kan bli film Till final gick också Wiktoria. Förhandsfavoriten Loreen hamnade i Andra chansen. – Jag är överväldigad av massa tårar och glädje. Jag vill inte kommentera det där. Jag tycker att Loreen är en sjukt duktig artist, säger Jon Henrik Fjällgren.

jon henrik fjällgren intervju 2013

PRESENTERAS AV Fokuserar på välmåendet inför finalen Av: Andreas Hansson Publicerad: 08 mars 2017 kl. 21. 15 Uppdaterad: 09 mars 2017 kl. 00. 34 1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm Jon Henrik Fjällgren försöker ta det lugnt inför finalen på lördag. Jon Henrik ställde in alla intervjuer för att orka med finalen i Melodifestivalen. Nu ger han sin första intervju efter time outen. – Man försöker ta det lugnt så långt man kan, säger han. Jon Henrik Fjällgren och Aninia gick direkt till final från Melodifestivalens deltävling i Skellefteå med sin låt "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)". Samtidigt har Jon Henrik under hela tävlingens gång kämpat med det posttraumatiska stressyndrom han diagnosticerats med tidigare i år. Inför finalen i Friends Arena i Solna skärmades han av och har avböjt och ställt in alla intervjuer den senaste veckan. Minnesluckor och yrsel Vid Stockholms kommuns välkomstfest i stadshuset gjorde han sin första intervju sedan time outen. – Nu är man inne i det här och då blir det intervjuer, man försöker ta det lugnt så långt man kan tills man kommer in i Mello-bubblan igen och då är det det som följer med, säger han.

Liv Inger Somby drar paralleller med en intervju som gjordes i norsk TV med artisten Arshad Maimouni. Han hade just släppt ett nytt album men programledarens frågor handlade om att Arshad Maimounis tro och att han är muslim. Intervjun väckte starka reaktioner i Norge och det slutade med att programledaren bad om ursäkt och bjöd in Arshad Maimouni till studion för en ny intervju om hans nya album. Men Jon Henrik Fjällgren tar det inte så hårt att frågorna till honom handlar mycket om hans samiska bakgrund och renskötseln. – Det visar att de är intresserade och det är bra att det kommer ut information om den samiska kulturen.