Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Det Svenska Dataundret - Det Svenska Data Undret

August 25, 2021, 10:40 am

level 1 Är Sweddit med i programmet? Tänker med tanke på hur mycket fuktiga mejmejs vi exporterar till reddits framsida, level 1 "Männen såg upp till honom. Kvinnorna likaså. Det blev tyst i rimmet när han kom in... " Varför måste allt vara så dramatiserat och "häftigt" hela tiden? Känns nästan som att skaparna ser ner på sin publik när det är så. Låter som något halvtaskigt program från History Channel.

Det svenska dataundret

Till skillnad från Minecraft så är ju Spotify något som även vi 25+ (som väl är målgruppen för dokumentären) sysslar med. level 2 Minecraft är nog endå det största digitala mediet som någonsin kommit ur Sverige om man ser till användarantalet. Spotify har en sådär 60 miljoner användare tror jag (kanske hälften betalande). Minecraft har sålt över 100 miljoner ex om man ser till alla plattformar och är det bäst säljande PC spelet någonsin. level 2 Någon som fattade varför det var ett sånt fokus på Notch? Har dig taggad som "Bitterfitta som gnäller på notch och Zlatan" men kan förklara: Han skapade en av världshistoriens mest framgångsrika spel. Och med det, all merchandise. En cash grab för Microsoft som köpte den för en pissumma. level 1 Var det värt att titta på? level 2 nja, den var trevlig men inte världsbäst level 2 Norsi var med typ 15 gånger, trots att de inte en intervju med honom. Kort sammanfattning av svensk IT historia utan att egentligen berätta hur det ena ledde till det andra.

det svenska dataundret 4

Det svenska dataundret o

Det var väl valet att införa data tidigt i institutionerna. Några feministska vänsterslag också, " jag anställde minsann bara kvinnor! " alltid lite kul. det var typ mest en sammansättning av gammal svensk nyhetsrapportering med fokus på IT också lite datorer i försvaret level 2 Det tycker jag. Det var lite jag inte visste om, typ hur Sverige fick sin första dator och lite om hur det var ett kvinnojobb att programmera i början. Överlag var det en intressant genomgång av Sveriges digitala historia. level 2 Jag gillade den! Inte så mycket "nutid" (typ senaste 10 åren) som jag hade trott, utan den fokuserade väl mest på historia. Mycket om tidiga datorer i Sverige, försvaret, och Saab. Själv hade jag hoppats på lite mer om modern upstart-kultur i Stockholm, men var inte mycket om det. Täcker ju en del 80-90-tal + IT-bubblan också, men inte så mycket längre fram än så. level 2 Tycker jag inte, kändes som de tänkte göra en story om Minecraft och Notch men när Notch inte ville vara med så bytte de titeln på dokumentären och la till lite generell historia om datorer.

Foto: Kristina Alexanderson CC BY Internetmuseum tar i höst in en Wikipedian in Residence, för att sprida internethistorien på världens största uppslagsverk. Satsningen genomförs i samarbete med Wikimedia Sverige. Varför finns internet? Vilka uppfann det? Och hur gick det till? Det är inte många som kan besvara de frågorna. Nu ser vi till att åtminstone barnen kan det! 14 juni 2017 • Internetmuseum presenterar stolt kortfilmen "BBS - nätet innan webben". Nu distribuerad via det världsomspännande datornätverket internet! IT-kommissionen, som åren 1994-2003 drev Sveriges digitalisering, har en självklar roll i svensk internethistoria. Nu överförs sajten till Internetmuseum, och blir en del av museets samlingar. Svenska internetpionjären Anne-Marie Eklund Löwinder. 8 november 2016 • Nyligen var det dags för nyckelceremonin i Culpeper i Virginia, USA. Det är där nycklarna till internet kommer till användning. I en ny film visas svenska nyckelbäraren Anne-Marie Eklund Löwinders resa in i nätets hjärta.

Det svenska dataundret vs

Visste du att det var nunnan Mary Kenneth Keller som var först i världen att doktorera i datavetenskap? Eller att svarta kvinnliga matematiker hjälpte USA med avancerade beräkningar för rymdprogrammet under 1950-talet? Vi har fyllt på vår utställning Datadamer med 16 nya inspirerade pionjärer. Läs mer På Internetmuseum lyfter vi fram kvinnorna som gjort världen lite mer digital i vår utställning Datadamer. Nu vill vi ha din hjälp att fylla på den med fler namn. Såpbubblor från Icon Medialab. Den 6:e mars är det 20 år sedan IT-bubblan sprack, något vi på Internetmuseum kommer att uppmärksamma genom en ny utställning. Jobbade du själv på Spray, Icon Medialab, Framfab eller något av de alla andra nystartade dotcom-bolagen under de där bubbliga, febriga och omvälvande åren runt millennieskiftet? Då vill vi ha din hjälp! 29 oktober 2019 firar Internet 50 år. Vad som började som ett militärt forskningsprojekt påeldat av det kalla kriget har idag förändrat både oss människor och samhället i grunden.

SVT visar igen dokumentär om hur digitaliseringen gick för sig i Sverige. Se dokumentärfilmen från 2016 på SVT Play. Finns tillgänglig tom 30 juni. Det svenska dataundret Spotify, Battlefield och Minecraft har gjort vårt lilla nordliga land världskänt. Vad lade grunden till att Sverige är så framstående i IT-världen? Det här är historien om hur vi blev ett av världens mest digitaliserade länder och hur vi står mitt i slaget om vem som ska ta makten över morgondagens digitaliserade samhälle.

Svenska spel

  • Det svenska dataundret
  • Det svenska dataundret svtplay
  • Emma svenska
  • Min sida rekryteringsmyndigheten
  • SVTs dokumentär: Det svenska dataundret – Digitala Värmland
  • Det svenska dataundret test
  • Det svenska dataundret film

Vi på Centrum för Näringslivshistoria kan inte annat än att hålla med. Dokumentären premiärvisas den 15 augusti kl 20. 00 på SVT1.

Det svenska dataundret test

Hur kan Sverige ligga i framkant inom digitalisering? Och vad har atombomber med Minecraft att göra? Frågorna reds ut i dokumentären " Det svenska dataundret ", som Internetmuseum har varit med och bidragit till. Spelprogrammeraren Arne Fernlund, C64 och Notch spelar alla viktiga roller i dokumentären. Foto: Mediabruket. Illustration: Malin Biller. Dokumentären premiärsändes på SVT 15:e augusti, du kan se den på SVTPlay fram till och med 15:e september. Via stordatorer och atombomber till Spotify, Battlefield och Minecraft skildras här historien om hur vi blev ett av världens mest digitaliserade länder. Dessutom riktas blicken framåt – mot det stora slaget om teknikframtiden. Dokumentären, som även sänds på SVT Play, har producerats av Melker Becker från Mediabruket, med stöd av Internetmuseum och Datamuseet IT-ceum. Internetmuseum är stolta över att bidra till produktionen, och hoppas att programmet kommer att få fler att få upp ögonen för Sveriges stolta, men emellanåt lite bortglömda, IT-historia Tablåtext om dokumentären: DET SVENSKA DATAUNDRET – vad har Minecraft med den svenska atombomben att göra?

det svenska dataundret svenska ordbok

Mats Rydström | Publicerad 2016-08-16 11:22 | Lästid: < 1 minut I går visade SVT en bra dokumentärfilm kallad Det Svenska Dataundret, som handlar om hur Sverige blev en framstående IT-nation, om våra innovatörer, om våra infrastrukturprojekt, och om resultat som Pirate Bay och Minecraft. Filmen sänds i repris i linjär-tv, SVT 1 på söndag 23. 55 samt i SVT24 torsdag 02. 45 och lördag 23. 55. Eller så klickar du bara här för att titta direkt på! Utmärkta spelsajten Spelpappan (vars upphovsman Jimmy Wilhelmsson vi intervjuat här på Digitalt-bloggen) har intervjuat programmets producent och idéspruta Melker Becker – som tidigare bidragit med serier som Hemliga Svenska Rum och annat uppbyggligt i våra statskontrollerade etermedia. Läs den intervjun här! Redaktionen tipsar Uppdaterad 2016-08-16 11:51

Hur kan Sverige ligga i framkant inom digitalisering? Och vad har atombomber med Minecraft att göra? Frågorna reds ut i dokumentären "Det svenska dataundret", som Internetmuseum har varit med och bidragit till. Som det första utpräglat digitala museet har Internetmuseum blivit invalt i riksförbundet Sveriges museer. Det börjar med schack via e-post, fortsätter via MUD och BBS:er till Quake, WoW, Wordfeud och Minecraft. Spelandet har drivit internetutvecklingen framåt, både i världen och Sverige. Internetmuseum skildrar i en ny utställning historien om spelundret. 16-22 oktober anordnar vi en tävling på Wikipedia där vem som helst får delta. Förutom möjligheten att skriva historia erbjuder Internetmuseum också fina souvenirer anpassade efter insatsens dignitet. Men vilken är bäst? Hjälp oss genom att rösta. Ingen uppfinning har gjort så mycket för ordningen i sociala medier som hashtaggar. Men vilken svensk hashtagg är egentligen bäst? I samband med Internetmuseums utställning Tills@mmans har vi utsett en vinnare.