Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Jonas Jonasson Skilsmässa: Mördar-Anders Och Hans Vänner : (Samt En Och Annan Ovän) / Jonas Jonasson ... #Romaner | Mördare, Roman, Vänner

August 22, 2021, 8:53 am

Jonas jonasson skilsmässa 1

– Vi rusade fram i 100 kilometer i timmen och var snart 100 anställda. Hur det gick till vet jag inte. – När jag gick sönder startade en process i mig, vad är mitt liv, vad håller jag på med, varför gör jag inte det jag vill göra. Jag har i hela mitt vuxna liv vetat att jag ska skriva en bok. Jag skulle bara läsa lite språk på universitetet, jag skulle bara göra journalistkarriär och bara starta medieföretaget. Försökte komma tillbaka För Jonas blev det ett uppbrott i livet. Han lämnade sitt dåvarande samboförhållande och flyttade ut på sörmländska landsbygden. – Då blev jag ensamstående med katt. Jag försökte om och om igen att komma tillbaka, det var mycket antidepressiva mediciner särskilt i början när jag mådde ruskigt dåligt. Jag var väldigt stresskänslig. I takt med att jag bekymrade mig för mina egna problem, andras problem och det som inte ens var några problem. Sorglös som ung Samtidigt är det under den här tiden Jonas skriver merparten av sin debutroman. Den 100-årige Allan är en sorglös, bekymmersfri man som löser livet under ledorden "det är som det är och det blir som det blir".

Det är åldern, säger han. Nästa år fyller han 50, men med ett utseende likt en busig pojke i en mans kropp. Han är noga att byta den nedfläckade skjortan när fotografen ska ta bilder. Han väger orden, pratar sakta när han blickar tillbaka på livet, på skilsmässan som ledde till uppbrottet från Schweiz och att han i dag lever ensam med sin son i Sverige: – Jag kände mig som världens mest ensamma människa. Jag har varit med om närmast bottenlös sorg, oro, känsla av misslyckande, självförebråelse, parallellt med att få uppleva en litterär framgång nästan utan motstycke. Gick sönder I debutromanen får läsaren följa Allan, 100, genom hans resa under 1900-talet, där Allan hamnar i det mest märkliga händelser i världshistorien. Idén till boken har levt med Jonas länge. Han minns när han såg Forrest Gump på bio 1994, när de andra skrattade satt han själv och muttrade att "de har snott min historia". Först 2003 när han "gick sönder" av utbrändhet fick han själv chansen. Då hade Jonas jobbat som journalist på Expressen under 90-talet, varit internationell mediekonsult och startat det framgångsrika medieföretaget OTW.

  1. Nvidia shield prisjakt
  2. Jonas jonasson skilsmässa girl
  3. IPhone 6 skal - Stort utbud av över 195 olika mobilskal online | Fri frakt
  4. Från köpenhamn
  5. En man som heter overnight
  6. Boktank: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, av Jonas Jonasson.
  7. Sultan singås ikea
  8. Www veckans affärer se x
  9. Stalins död film online
  10. Jonas jonasson skilsmässa 2
  11. Jonas jonasson skilsmässa 1

Färden bar iväg till småländska Rottne där dom träffade den vackra, men svärandes Gunilla, som hade en egen elefant i ladan, (förrymd från cirkus). Nu började chefen för mc-klubben Never Again, "gäddan" undra vart hans väska med colombianska kokainpengar tagit vägen. Så han skickade iväg "hinken" för att söka rätt på "bulten" och väskan. Men denne "råkade" också bli mördad av att elefanten Sonja satte sig på honom. Därefter blev han instuvad i sin egen bil för att sedan dumpas på lämpligt ställe. Men vid en bensinmack råkade några biltjuvar stjäla bilen, (som sedan kom att fraktas till Riga). Med en ombyggd flyttbus, anpassad för elefanten Sonja, bar det sedan iväg mot Falköping där Bosse, Bennys bror bodde. På vägen dit råkade dom "stöta ihop" med gäddan, som nu personligen var på jakt efter sin väska. Väl framme i Bosses gård, lyckades gäddan med sin pistol övermanna Allan och hans vänner. Men så visade det sig att gäddan och Bosse var gamla polare. Gäddan som inte hade några medlemmar kvar i sitt gäng, övergick nu till Allans gäng istället.