Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Brev Från Njordlaw

August 25, 2021, 4:16 am

Att upphovsrätten skulle ligga till grund för hur du säkrar upp och använder ditt nätverk vore förstås en våt dröm för upphovsrättsmaffian, men det fungerar inte så. Upphovsrätten är inte på något sätt särställd i svensk lag. Att upphovsrättsmaffian har fått till IPRED som gör att dessa maffiametoder kan användas betyder inte att de kan applicera någon allsmäktig attityd till lagar och förordningar. Att ditt nätverk specifikt måste vara så uppsatt så att det förhindrar upphovsrättsintrång är ren nonsens. Lika lite som det måste vara uppsatt för att förhindra andra brott som sker på nätet. De försöker bygga upp en position av rättfärdighet som de inte har. Så, nu vet du exakt vad som sker om du känner att du vill bestrida deras påstående. För notera detta: Det är inte ett krav de ställer, utan ger ett förlikningförslag till ett upphovsrättsintrång som de påstår att du har gjort. En förlikning, inget krav som kan dras till Kronofogden eller liknande. När du bestrider så har de fått kontakt och fortsätter då att utpressa dig under hot om att dra dig inför domstol samtidigt som de försöker att få dig att tro att de har all rätt i världen att göra så.

Utpressningskollen

Mot bakgrund av domstolens beslut översänder vår klient härmed förslag om att nå förlikning i ärendet genom inbetalning av beloppet som står angivet på brevet ni mottagit från oss. Detta är enligt vår erfarenhet en betydligt lägre summa än om ärendet skulle gå vidare till domstol. Vi är tacksamma för ditt samarbete och för informationen vidare till rättighetsinnehavaren. För det fall du inte önskar att ingå förlikning med rättighetsinnehavaren, kan denne överväga att ta ärendet vidare till domstol. Om du däremot vill du avsluta ärendet direkt så kan du inbetala det i brevet angivna beloppet till oss. Vänligen från Köpenhamn, Med venlig hilsen / Best regards Jeppe Brogaard Clausen Advokat (H) / Partner Ano Ambroladze (Praktikant) / Legal Assistant Mail: Så, vad betyder nu detta? Ingenting faktiskt, de skramlar med sina vapen igen. De har redan tidigare hävdat att de har registrerat kopplingen mellan vilken film, tidpunkt och IP-adress av det påstådda upphovsrättsintrånget. De försöker att skapa ett ansvarsförhållande mellan dig som abonnent och vad som händer på ditt nätverk, vilket idag inte är etablerat, men de försöker med en domstols tyngd åter igen skrämma dig till att betala: Bedömningen av denna aktiva handlingen som tillåter upphovsrättsligt intrång via ditt nätverk kan komma att bedömas av Patent- och Marknadsdomstolen, som kan leda till att du hålls ansvarig för upphovsrättslig kränkning genom att aktivt ha gett tillgång till din internetanslutning.

Brev från njord law

3. Särskilda advokatfirmor anlitas för att driva operatörer till uppgiftsutlämning. Filmbolagen vill förstås veta vem som har varit kopplad till varje IP-adress vid nedladdningstillfället - information som endast internetleverantörerna har. För att komma åt kunduppgifterna brukar filmbolagen anlita särskilda advokatfirmor, till exempel Njord Law Firm, som kan öppna ärende efter ärende om upphovsrättsbrott hos Patent- och marknadsdomstolen och inom ramarna för det kräva att operatörer lämnar ut kunduppgifter. 4. Domstolen beslutar. Domstolen avgör om begäran av utlämning av kunduppgifter är rimlig enligt gällande lagstiftning. Om domstolen finner begäran rimlig åläggs internetleverantören att lämna ut kunduppgifter för respektive IP-nummer. I många av målen döms operatörerna som skyldiga att lämna ut uppgifterna som filmbolaget efterfrågat. Operatören kan överklaga, men böterna är höga för den som går emot beslutet. 5. Kravbreven kan skickas. Så fort filmbolaget och deras advokatfirma får tag i informationen kan de sätta igång och skicka kravbrev till alla som är med på listan.

Från

Vilket är helt fel. Så underlätta för dig själv och slipp huvudvärken. Detta är maffiametoder, ingenting annat. Vi har tidigare sagt att det enda sättet du ska hantera detta är att slänga, bränna eller möjligen rama in deras hotbrev. Hade det varit så att de menade att de hade rätten på sin sida hade det kommit i ett rekommenderat brev för att försäkra att det kommit fram till rätt person, till att börja med. Vad de missar att skriva i sitt brev och övrig kommunikation är att vi har ett rättssystem som inte accepterar att straffa en individ för någon annans handlingar. Jag lånar ut min bil till dig och du kör medvetet mot rött med den. Det är inte jag som äger bilen som bär skulden, det är den som satt bakom ratten. Det är fundamentalt för en rättsstat, annars så kommer vi börja bygga ansvarskedjor i all oändlighet. Borde den som sålde mig bilen vara ansvarig? Företaget som byggde den? Var tar det slut i så fall och varför? Så mitt råd, sedan tidigare, är att ignorera dessa brev som kommer.

Personligt brev

Om du har mottagit ett brev från NJORD Law Firm rörande olaglig fildelning/nedladdning av filmer, kan du finna mer information om den rättsliga grunden för brevet här. Du kan också finna svar på vanligt förekommande frågor och uppgifter om betalningsinformation, om du önskar att ingå en förlikning. Vanligt förekommande frågor Här finner du svar på ofta ställda frågor om olaglig fildelning, bl. a. när du kan hållas ansvarig och hur du ska agera om du får ett brev från oss. Du finner också 10 goda råd om laglig film på internet. Få svar på dina frågor Betalning vid förlikning Om du har fått ett brev från NJORD angående nedladdning/fildelning medföljer det i regel ett erbjudande om att ingå förlikning. Här finner du våra betalningsuppgifter. Integritetspolicy – För ärenden avseende upphovsrättsintrång Denna policy förklarar vilka personuppgifter NJORD behandlar som ett led vid förföljning av upphovsrättsliga intrång på uppdrag av våra klienter i sådana ärenden. Läs mer Kontakt Har du frågor om brevet som du har mottagit från NJORD?

Fildelning och nedladdning av film | NJORD Law Firm

  1. Från
  2. Svenska och engelska lexikon
  3. Pool renovering av Folkpool 4x8

Helt. Svara inte, lyssna inte. Låt dem vara. Kommer det en kallelse från en domstol så bör du hörsamma detta, annars kan du se detta som ett dåligt försök att blåsa dig på pengar. Notera dock att jag inte är en advokat, utan känner du dig det minsta osäker så råder jag dig att höra av dig till någon som kan redogöra för den juridiska situationen. Så här svarar LawLine i frågan som en fingervisning åt vilket håll det lutar. Där kan du även läsa hur Sanna Wolk, professor i upphovsrätt vid Uppsala universitet, bedömer det hela. Vilket ligger i linje med det jag skrivit ovan.

Din internetleverantör har vid domstol ålagts att utlämna IP-adressen som med säkerhet användes vid den angivna tidpunkten. Se vänligen bifogad dom. Därutöver informerar vi härmed om att det är lika viktigt för IT-säkerheten att det finns ett lösenord för nätverket som att inneha kunskap om vem som använder nätverket. Detta är för att nätverket ej ska användas för verksamhet som står i strid med upphovsrätten. Eftersom en router kommer med aktiverad kryptering, betyder det att du aktivt måste ta bort lösenordet från routern för att få tillgång till internetanslutningen. Man kan även ge andra tillgång till uppkopplingen genom att lämna ut lösenordet. Bedömningen av denna aktiva handlingen som tillåter upphovsrättsligt intrång via ditt nätverk kan komma att bedömas av Patent- och Marknadsdomstolen, som kan leda till att du hålls ansvarig för upphovsrättslig kränkning genom att aktivt ha gett tillgång till din internetanslutning. I ett avgörande från Högsta domstolen (NJA 2014:859) konstateras det tydligt att upp- och nedladdning av film utgör ett immaterialrättsligt intrång.

Det är vanlit att advokar- och filmbolagen fokuserar på en film åt gången. Under hösten fick till exempel tusentals svenskar som laddat ner filmen med filnamnet "Cell (2016)" hem kravfakturor från Njord Law Firm. Det här tillvägagångssättet är inte rättssäkert då helt felaktiga krav kan leda till att mottagaren väljer den enklaste lösningen och betalar. Även kaféer med wi-fi kan bli ansvariga för vad deras besökare gör. På samma sätt kommer privatpersoner inte längre att våga ge släkt och vänner tillgång till nätverket hemma i bostaden, eftersom de då kan råka ut för kravbreven. Bahnhof har hittills aldrig lämnat ut kunduppgifter som kan användas för den här typen av utpressning. Skälet är att vi värnar om våra kunders integritet och lagrar data i högst 24 timmar. Vi sparar alltså inte loggfiler om våra kunder vilket gör det omöjligt att knyta IP-nummer till en specifik kund.

Syftet är att tjäna pengar på att skrämmas. Resultatet blir att vanliga människor hamnar i en skuldfälla och att dagens öppna och fria internet är hotat. Idén är hämtad från Tyskland. Där krävs misstänkta fildelare på belopp från drygt 8 000 kronor. Betalar du inte kan ärendet gå vidare till domstol, där du riskerar att drabbas av mycket stora skadeståndskrav samt betala motpartens rättegångkostnader. De flesta ser inget annat alternativ än att betala – vare sig de har fildelat eller ej, vare sig de har råd eller ej. Att anlita en advokat för att bemöta kravet kan nämligen bli minst lika dyrt som att betala direkt. Denna tveksamma affärsmodell kom till Sverige under hösten 2016 under namnet Men bara någon månad senare lade advokatbyrån Gothia Law ner sitt engagemang i frågan och sajten övergavs med ett kryptisk meddelande om att de ändå lyckats med att minska den illegala nedladdningen. 1. Någon fildelar. Allt börjar med att du eller någon i ditt nätverk laddar ner en film med hjälp av ett bittorrentprogram (till exempel uTorrent), eller tittar på en film via mjukvara som streamar film med bittorrentteknik (till exempel PopcornTime).

  1. Kumla kommun lediga jobb
  2. Lammstek med ben t