Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Fråga Veterinären Katt

August 22, 2021, 1:16 pm

Fråga: Jag har en schäfer hane på 4 år som helt plötsligt inte vill hoppa in i bilen frivilligt. Om man väl lyckas få honom att hoppa in så "skriker" han. Min slutsats är ju så klart att han har ont någonstans. Han kan även "skrika" om jag försöker att själv lyfta in honom. Vi har en rätt stor bil, eller hög kan man säga istället. Kan det ha något med det att göra? Att han felbelastar ryggen eller bakbena när han ska ta sats och hoppa in och att detta har orsakat någonting. Vi har haft bilen i ca 6 månader och han har aldrig gjort detta förut. Han har varit så här i ca 3-4 dagar. Svar: Hej! Det kan finns flera orsaker till varför han har ont. Förmodligen är det något problem han har i rörelseapparaten som gör att han nu känner obehag då han skall hoppa upp i bilen. Det skulle kunna vara ett problem i ryggraden. Problem i ryggraden är relativt vanligt hos hundar. Det finns bland annat ett syndrom som kallas L7-S1, som kan ge de problem du beskriver. Men även problem i höftleder och hasleder skulle kunna leda till ovilja att hoppa upp i bilen.

Katt w

  1. Youtube katt
  2. Sjundeå Veterinärer och Veterinären i Tenala
  3. Köttbullar med gräddsås
fråga veterinären kate winslet

Gå med i kundklubben Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter. Bli medlem Läs mer om kundklubben här.

Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy. Läs mer lördag 30 maj 2020 Berättande som berör Logga in Följ de senaste nyheterna om Fråga veterinären. Här nedan har vi samlat nyhetsartiklar, tv-klipp, krönikor och mycket mer om Fråga veterinären. Fråga veterinären

Fjällveterinären är en veterinärklinik verksam i natursköna Jämtland och konceptet är enkelt –trivsamt, trovärdigt, tillgängligt och tryggt! Hos Fjällveterinären får Du alltid ett personligt bemötande av kunnig och engagerad personal med lång erfarenhet av att vårda och äga sällskapsdjur och särskilt arbetande hundar. Vi försöker alltid att finnas till hands och är tillgängliga för frågor och akuta ärenden. Vi vill att Du alltid ska känna dig välkommen till den trivsamma kliniken som hämtat inspiration från den jämtländska fjällvärlden.

Katt

fråga veterinären katty

Visste du att vi erbjuder kostnadsfri, trygg vård och rådgivning via videosamtal med erfarna veterinärer direkt i din mobil? Kort väntetid och första videosamtalet är alltid gratis. Ladda ner appen och ställ dina frågor till oss! Betyg: 4, 9 - ‎fler än 1600 recensioner Betyg: 4, 8 - ‎fler än 1000 recensioner Betyg: 4, 9 - ‎fler än 1600 recensioner Det finns flera olika typer av läkemedel för att förebygga fästingbett. Alla läkemedel kan ge biverkningar, men fördelen med läkemedel jämfört med t ex kosttillskott är att läkemedlena är väl undersökta och man vet vilka biverkningar man kan förvänta sig. Om man bor i ett område med mycket fästingar så är det klokt att använda någon form av förebyggande behandling, precis som du funderar på. Det finns flera olika typer av fästingförebyggande läkemedel för katt, dels receptfria Frontline som droppas i nacken ca var 4e vecka, och halsbandet Seresto som håller i många månader och dels ett receptbelagt medel som är ganska nytt, det droppas i nacken och ska hålla i ca 3 månader.

Av: Malin Wigen Publicerad: 28 oktober 2018 kl. 19. 55 Katten Rubben var ovanligt intresserad av russinen som Karin Laurin och hennes sambo knaprade på. När han till slut fick smaka gjorde det att kvällen slutade hos veterinären. I tisdags kväll satt Karin Laurin och hennes sambo och åt russin och nötter framför en film i hemmet i Norrköping. Deras åttaårige katt Ruben var väldigt intresserad av russinen och skulle prompt smaka. Karin gav till sist med sig och gav honom två stycken. – Jag undrade vad det var som gjorde att han tyckte att det var så gott så jag googlade. Det visade sig att russin kunde vara väldigt farligt för katter. Endast en liten dos skulle kunna leda till njursvikt. – Vi blev ju såklart rädda och vi trodde att vi hade förgiftat katten. Han är min partners älskling så jag kände att jag tagit något dyrbart ifrån honom. De ringde till ett djursjukhus och hänvisades till en distriktsveterinär. Ruben hade dock inga symptom alls men de åkte till veterinären i förebyggande syfte.

YouTube Fråga Veterinären

Det kan finnas blod i urinen. Katten kan ha ont i njurarna vilket visar sig som buk- eller ryggsmärta. Katten kan kräkas och förlora aptiten. - Vid kronisk njursvikt så smyger sig ofta symptomen på, det första man märker kan vara att katten dricker eller kissar mer än vanligt, den kan få svårt att hålla vikten, tappa muskler och tappa aptiten, den kan kräkas, bli förstoppad, tröttare etc. Behandlingen beror på orsaken till njursvikten och hur illa däran katten är. Katter som är väldigt dåliga och inte vill äta eller dricka behöver vanligen skrivas in för dropp och illamåendedämpande behandling, och om katten har ont även smärtlindring. Man kan även behöva ge blodtryckssänkade medicin och tillskott av kalium. Man försöker också hitta om det finns någon bakomliggande orsak till njursvikten, om det finns bakterier i urinen som kan tyda på akut njursvikt eller om man vet om katten har kommit åt att äta något giftigt, och isåfall behandla den. När katten är tillräckligt pigg för att gå hem igen så fortsätter man ofta behandling med specialfoder och vid behov mediciner för att hålla blodtryck och elektrolyter på rätt nivå.