Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Oscar För Bästa Manliga Huvudroll | Nedräkning Till Oscarn: Bästa Manliga Huvudroll | Moviezine

August 22, 2021, 3:00 am

Bild: 2017 Focus Features, LLC. Phantom Thread, Daniel Day-Lewis Lady Bird Greta Gerwig är skådespelare och manusförfattare och gör nu sin långfilmsdebut som regissör med en mycket rolig och varmhjärtat film om ett år i den unga Lady Birds (Saoirse Ronan) liv. Filmen har fem Oscarsnomineringar, bland annar för bästa kvinnliga huvudroll och biroll. Greta Gerwig är även nominerad för bästa regi och bästa manus. Hon är den femte kvinnan att bli nominerad för regi under Oscargalans 90-åriga historia. (De som tidigare blivit nominerade är Lina Wertmüller (1977), Jane Campion (1994), Sofia Coppola (2004) och Kathryn Bigelow (2010), som också är den första kvinnan att vinna en Oscar för bästa regi. ) Lady Bird får sin biopremiär i Finland 16. 3. Lady Bird (Saoirse Ronan) och hennes mamma Marion (Laurie Metcalf) är båda Oscarsnominerade. Lady Bird (Saoirse Ronan) och hennes mamma Marion (Laurie Metcalf) står bredvid varandra. Bild: Finnkino Saoirse Ronan, Lady Bird, Laurie Metcalf Bästa utländska film The Square Sist men inte minst, den svenska filmen The Square är nominerad i kategorin bästa utländska film.

Oscar för bästa manliga huvudroll 1998

oscar för bästa manliga huvudroll 1991

Göran Lundström snuvades på Oscar Däremot snuvades Göran Lundström på Oscarsstatyetten när filmen "Vice" i stället tog hem kategorin för bästa smink. I filmen "Vice" spelar en nästan oigenkännlig Christian Bale USA:s tidigare vicepresident Dick Cheney. Och sminkningen prisas nu med en Oscar för bästa smink. I samma kategori fanns ett av Sveriges största hopp under Oscarsnatten. Göran Lundström var nominerad för sminkningen i Guldbaggebelönade "Gräns". Vinnaren Patricia Dehaney-Le May tackade dock de andra nominerade och hyllade den svenska filmen. – Så som röstningssystemet är så är oddsen emot oss eftersom vi är en liten utländsk film som bara är nominerad i den här kategorin. Jag tror det är 7 000 personer som röstar och oddsen att alla dem har sett den, och vet vad som är bra mask, är ganska höga, sa Göran Lundström inför galan. – Vi går in med inställningen att bara att vara nominerade är fullt tillräckligt, fortsatte han.

Oscar för bästa manliga huvudroll wikipedia

  1. Johan malm jessica andersson free
  2. Oscar för bästa manliga huvudroll bar
  3. Nedräkning till Oscarn: Bästa manliga huvudroll | MovieZine
oscar för bästa manliga huvudroll bar oscar för bästa manliga huvudroll 2015

Och Oscarn går till… Casey Affleck ("Manchester by the Sea") Ingen Casey Affleck, ingen "Manchester by the Sea" nu, i alla fall om man frågar filmens producent Matt Damon. Ifall Affleck hade tackat nej så hade filmen skjutits upp och då hade vi fått se Matt Damon i huvudrollen istället... Phew! Vilken tur att vi slapp det. Casey Afflecks tolkning av karaktären Lee Chandler är förmodligen hans livs roll och det känns omöjligt att besegra Casey Affleck det här året. Tror du att Casey Affleck vinner priset för Bästa manliga huvudroll?