Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Räkna Ut Bmr &Middot; Räkna Ut Bmi Viktväktarna

August 25, 2021, 9:11 pm

MET är ett värde som beskriver energiomsättningen för ett visst bestämt arbete och behovet av syre. Alla MET-värden under ett dygn blir ett PAL värde. PAL är den fysiska aktivitets nivån vi har under ett dygn. För att beräkna sitt PAL värde är det bra att veta sitt BMR, inte BMI det är helt olika saker. BMR basalmetabolismen eller grundomsättningen utgörs av den energiförbrukning som en person har i vaket tillstånd under psykisk och fysisk vila. Kort fattat BMR är energiförbrukning i vila. När du räknat ut ditt BMR och PAL värde så kan du multiplicera dem och få fram värdet TEE som är människans totala energiförbrukning och summan för basalmetabolismen och fysiskt aktivitet samt matspjälkningen. Formel: BMR*PAL=TEE För att räkna ut ditt BMR behöver du först en tabell som visar vilka konstanter just du ska använda i dina beräkningar. I mitt fall blir det kvinna 19-30år. Och konstanterna 0, 064 och 2, 84. Formeln till BMR baserat på vikt blir sedan: 0, 064*din vikt i kg+2, 84. Vart ifrån dessa konstanter kommer vet jag faktiskt inte.

Räkna ut bmr formel

Stillasittande – 1. 4 Lätt aktivitet – 1. 69 Aktiv – 1. 7 Medelaktiv – 1. 99 Väldigt aktiv – 2 För mig (och mina 1700 kalorier) innebär detta 1701, 25 kalorier x 1, 99. En multiplicering som avslöjar att jag, i snitt, behöver ca 3385 kalorier för att behålla min nuvarande vikt (och indirekt så även min fysik). Om jag önskar påverka min vikt behöver jag alltså äta mer eller mindre än formelns magiska tal. Kom ihåg att siffrorna du ruskar fram är ett uppskattat och ungefärligt värde över ditt energibehov. Alla människor bär på olika genetiska sammansättningar, ämnesomsättningar, muskelmassor osv. Parametrar som gör att inbyggda felvärden och marginaler alltid kommer uppstå. Men på det här sättet ges du åtminstone en siffra – med förhållandevis hög träffsäkerhet – att förhålla dig till. Olika aktiviteters energikostnader För att konkretisera siffrorna och göra de mer greppbara kan du jämföra den genomsnittliga energiåtgången vid nedanstående aktiviteter med ditt nuvarande kostintag. Detta skapar snabbt en avslöjande helhetsbild som kan hjälpa dig på traven i jakten mot förlorade kilon, ökad muskelmassa eller fortsatt fettförbränning.

Räkna ut bmr level

025 x antalet timmars lägre intensitets träning per vecka (exempelvis styrketräning eller rask promenad). Om du då gissar att ditt liv utöver träningen är såpass inaktivt att 1. 4 stämmer bra men att du dessutom tränar konditionsträning två timmar per vecka (0. 05 x 2), promenerar två timmar (0. 025 x 2) och styrketränar två timmar (0. 025 x 2) kan du alltså plussa på 0. 2 till din aktivitetsfaktor. Summa summarum 1. 6 (2). Slutord. Det här med energibehov hit och dit är förstås väldigt teoretiskt och eftersom ens aktivitetsnivå ofta blir väldigt godtycklig (människor har ofta en egenskap att överskatta sin aktivitet och underskatta sitt matintag och vice versa bland personer som har svårt att gå upp i vikt trots att de "äter hur mycket som helst") och väldigt felaktiga egna uppskattningar ger ju förstås inkorrekta siffror. Dock kan det vara intressant att känna till och säkert lite kul att testa. Vidare tror jag även det kan vara värdefullt för föräldrar med idrottande barn och för ungdomstränare inom vissa tuffa idrotter att faktiskt ta sig en titt på hur mycket energi det faktiskt går åt under en vecka för dessa ungdomar.

Räkna ut bmr application

  • Räkna ut bmr code
  • Räkna ut bmr test
  • Räkna ut bar.com
  • Räkna ut bmw m3
  • Räkna ut bmr real estate
  • Räkna ut bmr cost
  • Garmin Nuvi 2597 vs TomTom GO 500: Vad är skillnaden?
  • Räkna ut bmr man
  • Hur räkna ut bmr

Räkna ut bmi vuxen

räkna ut bmr man

Räkna ut bmr schedule

24-389, 34=648, 9KJ Om vi delar svaret på 4, 2 får vi fram hur många kcal mer vi gör av med vid cykling. 648, 9KJ/4, 2=154, 5kcal Genom att cykla en timma istället för att sitta vid datorn en timma gör jag av med 154, 5kcal Jag hoppas ni lärt er lite mer om energi beräkning med BMR och MET nu 🙂 Jag har i alla fall repeterat allt 😛 Så nu kan ni roa er med att räkna ut era energiförbrukningar 🙂 Men kom ihåg det är bara ett uppskattat värde. Nu ska jag återgå till att göra fler energiberäkningar för nästa vecka är det prov. Och då ska jag kunna alla formler utantill… Tjing!

För många människor kan det vara svårt att få en bild av hur mycket man egentligen bör äta i förhållande till sin förbrukning. Alla har vi olika mål med vår vikt men oavsett om målet är att ligga helt still och behålla den vikten man har idag, om man vill öka sin kroppsvikt, eller om man vill minska densamma, så kan det vara intressant att på ett rent teoretiskt plan bilda sig en uppfattning om hur mycket energi du behöver. Att ens viktkurva motsvarar ens mål är inget som på något sätt KRÄVER kaloriräkning hit och dit, det är inte det jag försöker säga, dock kan det som sagt finnas fog för att en individ väljer att bilda sig en uppfattning om energibehovet. Så hur gör man? För detta ändamål finns ett antal sätt att gå till väga. På internet finns flera sidor där du kan göra olika aktivitetsregistreringar, vissa gäller enskilda aktiviteter där man i detalj anger timmar för promenad i olika takt, matlagning, läsning, TV-tittande, joggning m. m. ( länk)( länk) Andra är något mer förenklade och gäller mer diffusa faktorer som mer bygger på hur intensiv en aktivitet är och hur många timmar per dygn du utför den ( länk).

För att vet hur mycket du skall äta och röra på dig en dag behöver du beräkna ditt dagliga kaloribehov. För att beräkna sitt kalori/energibehov finns det ett antal olika formler. Dessa formler beräknar ut ditt genomsnittliga basala ämnesomsättning (BMR), dvs hur mycket energi (kcal eller kJ) kroppen gör av med i viloläge. Efter att man har beräknat sitt BMR värde lägger man till sina dagliga aktiviter för att få fram den exakta förbrukningen av kalorier. Män har högre förbränning av kalorier än kvinnor samt de personer som tränar regelbundet en de som är stillasittande. En kalori är en energienhet som motsvarar den mängd värme/energi som går åt för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius vid normalt lufttryck. En kalori motsvarar 4, 19 joule. Enheten på kalori är cal men det vi vardagligen menar med kalorier är kilokalorier (kcal), vilket motsvarar 4190 joule. Denna räknaren beräknar ditt genomsnittliga basala ämnesomsättning(BMR) enligt Harris & Benedict-ekvationen samt MD Mifflin and ST Jeor-ekvation.

  1. Hur mycket protein
  2. Kumla kommun lediga jobb a question