Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Civilingenjör Teknisk Fysik - Välja Mellan Teknisk Fysik Och Datateknik : Sweden

August 24, 2021, 6:17 pm

Programmet kändes mer som ett ''mellanting''. Du är civilingenjör men programmet är ändå inte så tekniskt och det känns som att man är mycket mer åt ekonomi hållet. Jag kan tänka mig arbeta som konsult eller med projektledning... saker som jag tycker verkar passande (för mig) med tanke på att de behandlar helheten av projektet istället för små tekniska detaljer som jag kanske inte är lika insatt i. På sistone dock har jag börjat tänka i nya banor. Medan jag är intresserad av det jag nämnde ovan känns det ändå som att jag vill bli en utvecklare. Visst är jag intresserad av management och projektledning men det känns som att jag vill bli mer inblandad i utvecklingsprocessen (att faktiskt skapa något nytt) och inte endast sluta som en ekonom (vilket det verkar man gör om man pluggar Indek). Det är därför jag har börjat fundera på civilingenjör i maskinteknik på Chalmers. Vad tycker ni om M linjen? Det känns som att den har mycket gemensamt med Industriell ekonomi men att den är mer teknisk, håller ni med denna uppfattning?

Civilingenjör teknisk fysik uu

jag har alltid haft svårt att få kompisar och genom hela grundskolan och gymnasiet så har jag mest varit med samma kompisar och vi har varit på samma spår. tills nu!! nu kom jag in på en teknisk högskola (det trodde jag aldrig att jag kunde...!! ) och mina kompisar är båda inne på att bli ekonomer. jag har dessutom alltid haft lättare att bli vän med tjejer eftersom jag också är tjej och tjejer kommer nu vara minoritet i min klass... jag är dessutom nervös över om jag ens gillar utbildningen. anledningen till att jag valde min utbildning (civilingenjör M) var för att jag är bra på matte o fysik men jag är långt ifrån en hantverkare då min pappa mestadels skötte allt sånt. Äh jag vet inte. jag är väl lite bitter över att sommarn är över eller något

Civilingenjör teknisk fysik engelska

Pluggar till civilingenjör i teknisk fysik. Har haft det ganska stökigt de senaste åren, så behöver varva jobb med tid för ledighet i sommar. Någon som kan tipsa om jobb som sträcker sig över typ 5 veckor?

Hej! Jag pluggar nu sista terminen på gymnasiet och har funderat mycket över alternativ för vidareutbildning. Mitt intresse för matte och fysik får mig att tänka på gymnasielärare inom just de ämnena. Jag tvekar dock med tanke på lönen för det faktiska arbete man utför. Har även tänkt över Civilingenjörs utbildningar, främst teknisk fysik då. Jag har hört att den ska vara en av de tuffaste utbildningarna och har således lite frågor. Kommer jag ha någon fritid, eller är det plugg från 08:00 till 20:00 som gäller? Hur stor roll spelar det på vilket universitet jag pluggat vid när jag väl kommer ut på arbetsmarknaden? (snittar runt 19 så jag kommer antagligen inte in på KTH/Chalmers). Vad har jag att förvänta mig? Kommer det bara vara så kallade nördar där, hur brukar könsfördelningen se ut och är det risk för att allt som heter socialt liv slängs i sopkorgen? Jag vet redan att det kan vara värt att repetera gymnasiematten och jag har läst lite linjär algebra också, men folk som har pluggat/ pluggar på F eller liknande får jättegärna komma med tips om andra saker också.

Hur fan vet man vad man vill bli? Hur fan blir man något alls? : sweden

  1. Google Avancerad sökning
  2. Civilingenjör teknisk fysik uppsala
  3. Civilingenjör teknisk fysik chalmers
  4. Flygbiljetter till thailand game
  5. Göteborgs posten ledare in chicago
  6. Väder Västerås idag SMHI
  7. Gudarna måste vara tokiga 3
  8. Guide för felsökning av e-postkonfiguration – Support | One.com
  9. Wolf & i oh land
  10. Hyra bostad göteborg till
  11. RESKOLL: Vad är TSA-lås?
  12. Atomer och molekyler

För att inte tala om att jag är fast i denna universitetsstaden pga sambo, vilket begränsar mina val ännu mer. När jag var liten så drömde jag om att jag kunde bli något. När jag gick på gymnasiet så var jag övertygad om att jag kunde bli framgångsrik. Nu mår jag bara dåligt. Tack för att ni läste mitt lilla rant. Tar gärna emot tips... Börjar bli deprimerad nu.

Tycker ni att programmen ovan passar med det som jag nämnde om mig själv och mina intressen? Jag är lite osäker på vad man gör i Maskinteknik (civil) generellt sagt så blir mycket tacksam om någon kan dela lite med sig. Jag har hört att programmet är mer teoretiskt på Chalmers jämfört med andra lärosäten, stämmer det? Programmets namn tyder på att det blir ''mycket att göra med händer'', är programmet praktiskt? eller ligger den mer på den teoretiska sidan? Och hur ser framtiden ut? Är maskin ''gammaldags'' nuförtiden? Känns lite som att program som data och Z (Automation och mekatronik) känns mer ''framtid'' än vad maskin är. Håller ni med denna uppfattning? Det blev mycket text. Ni behöver inte svara på allt men dela gärna med er info om civil Maskin i första hand och hur den är i jämförelse med Indek. Hur ser arbetsmarknaden ut och så vidare. Tack i förhand!

  1. Bra mat för magen 1