Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Moral Och Etik

August 25, 2021, 6:41 pm

Varför man gör den. Om du tycker att du gör rätt så gör du rätt, även om andra kanske ser den handlingen som omoralisk och helt fel. Allt man gör av kärlek är rätt säger Jesus i Nya Testamentet och det är också grunden för sinnelagsetiken. Men man kan fråga sig om det är okej att göra vad som helst bara man har rätt motiv? Är det okej att vara otrogen i ett förhållande om man älskar båda lika mycket? Extra Prezi:]

Moral och erik satie

En mycket stor del av det svenska arbetet för att få bästa köttkvalitet är ständiga kontroller av hygien, djuromsorg och miljö. Allt detta är självklart. När köttet ligger i köttdisken ska kunden helt enkelt kunna välja bästa smakkvalitet, menar kvalitetsdirektör Annelie Lundell, Scan. Annelie Lundell började på slakteriet i Varberg för 25 år sedan. Innan dess var hon forskare på Göteborgs universitet, i grunden är hon är mikrobiolog. Nu jobbar hon med miljö, kvalitet och djuromsorg och sitter i affärsledningen för HKScan. Annelie har det övergripande ansvaret för kvalitetsfrågorna. Är det stor skillnad att vara kvalitetsansvarig i Sverige jämfört med om du arbetade på ett företag i ett annat land? – Inom EU är de flesta regler desamma. Men vi har åtta timmars transporttid mot tolv i Europa. – Vi har också en bullerlag om lägre ljudnivå i slakteriet – det är bara Sverige som har det. I resten av världen finns regler som skiljer sig från EU-reglerna. – EU har hårdare regler om antibiotika än övriga världen.

Moral och etik

För att kunna hitta bra argument som mottagaren ska hålla med om ska man försöka ha med ett argument om vad som är MORALISKT rätt eller fel. Därför kommer nu en genomgång om olika sätt att tänka kring MORAL. _______________________________________________________________ Ibland kan man känna sig lite osäker på vad som är RÄTT och FEL i olika situationer. Vi människor brukar ägna ganska stor tid till att fundera på hur vi ska göra vid olika tillfällen. Vi brukar också ägna mycket tid åt att diskutera vad andra gjort och vad vi anser om det som andra gjort. Ofta har vi åsikter om folk har gjort rätt eller fel. Ibland handlar det om man brutit mot någon lag, men oftast handlar det om "oskrivna" lagar tex saker man tycker att andra har gjort som är "omoraliska". Exempel på saker som kan räknas som omoraliska är: att ljuga, att skvallra, att stjäla, att överdriva, att medvetet såra någon, att vara otrogen etc Många är överens om att dessa handlingar är fel. MEN. Ibland kan det kanske vara befogat att ändå göra något av de ovanstående sakerna.

Moral och etik test

  1. Moral och etik sa
  2. Moral och etik du
  3. Etik och moral - Skolbok
  4. Moral och etik inom vården
  5. Etik och moral – SimonNyman.com
  6. Moral och etik ethics
  7. Etik och moral skolbok
  8. Växla mellan språk med hjälp av Språkfältet - Office-support
  9. Etik och moral
  10. Krypningar i benen

Moral och etik d

Moral och etik de

Vi följer hela tiden upp den. Vi tar reda på hur djurhälsan och gårdsmiljön ser ut, när djuren kommer till slakt, att de är friska och om de är födda i Sverige. – När djuren kommer fram levandebesiktigas de av veterinär. Djuren får sedan stanna över natt i vårt stall där de får vatten och tillgång till foder och strö. Annelie Lundell beskriver detaljerat hur hela processen går till. Från att djuret kommer till anläggningen till att köttet är godkänt och kan styckas. Hon berättar att man låter djur som blir oroliga gå före på slaktlinjen. Det kan handla om mjölkkor som inte mår bra av att inte mjölkas under lång tid och bångstyriga kalvar. Första steget i slakten är bedövningen. Alla djur bedövas, grisarna med koldioxid, nötdjuren med bultpistol och lammen elbedövas. Sedan skärs halsartären av, därefter börjar man avhuda och tar av benen. En förman kontrollerar att alla gör som de ska. Mellan varje djur ska kniven steriliseras, det är viktigt att djuren är rena så att det inte kommer in smuts.

1. Utanför Sollentuna finns en fabrik som tillverkar stridsvagnar. Du vet att dessa stridsvagnar säljs till länder som använder de till att skrämma och mörda sin egen befolkning. Är det rätt för en aktivistgrupp att smita sig in på fabriken och sabotera tillverkningen trots att det är olagligt att göra det? 2. Du är hemma själv när en brottsling bryter sig in i huset. Är det rätt att döda i självförsvar? 3. Ida får reda på att en i klassen har snackat rejält skit om henne bakom ryggen. Hon blir sårad och jätteledsen och vill hämnas. Hon övertygar 10 personer i klassen att total ignorera och inte säga ett ord till den personen på en vecka. Är det rätt att hämnas på det sättet? Är det rätt att hämnas över huvudtaget?