Herpes I Ögat

Herpes I Ögat

Kultur I Väst / Ralph Lauren Väst

August 23, 2021, 9:26 pm

Syfte Kursens mål är att utbilda professionella läsledare i metoden för att sedan erbjuda den på sitt bibliotek - för att främja litteratur och läsning samt nå nya målgrupper. Det kan också vara en ingång till samarbeten mellan aktörer till exempel mellan bibliotek, studieförbund och i kommunernas sociala omsorgsarbete. Målgrupp Kursen riktar sig till yrkesverksamma bibliotekarier/biblioteksmedarbetare i Västra götalandsregionen, från alla typer av bibliotek, som kan omsätta sina förvärvade kunskaper på sin arbetsplats. Krav Det är viktigt att deltagande i kursen är förankrat hos chef. Varje kursdeltagare måste avsätta tre dagar i följd för att genomföra kursen. Kursen kan inte delas med flera. Om kursen Kursen ger träning i att leda högläsning- och litteratursamtal enligt modellen Shared Reading. Utbildningen ger den grund och de färdigheter som behövs för att själv börja leda läsgrupper. De 12 deltagarna blir utbildade till läsledare, det betyder att man är diplomerade att hålla kurser i Sahred Reading (men får däremot inte utbilda nya läsledare i sin tur, då krävs ytterligare en kurs. )

Kultur i väst scenkonstdagar

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information till arrangörer Som en följd av covid-19 och Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd utvärderar Förvaltningen för kulturutveckling löpande om våra arrangemang ska genomföras eller inte utifrån Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av evenemang I vår kalender informerar vi om arrangemang ställs in, skjuts framåt i tid eller eventuellt streamas. Vi kommer att försöka nå våra anmälda deltagare med information via t ex e-post, men uppmanar alla som har tänkt delta vid något av våra arrangemang att hålla sig uppdaterade via denna kalendersida.

Hittade arrangemang ( 0 st) Förfina sökningen Kostnad Spellängd Återställ filter Visa minneslistan Letar arrangemang Det finns inget att visa

Lärare Anders Ohlsson och Torbjörn Forslid, professorer i litteraturvetenskap, avdelningen för litteraturvetenskap på Språk- och litteraturcentrum, Lunds universitet är lärare på kursen. De är utbildade hos The Reader i Liverpool och har stor erfarenhet av metoden både teoretiskt och praktiskt. Anders Ohlsson är forskningsledare för det flervetenskapliga projektet Gemensam högläsning och socialt samspel och både Anders och Torbjörn ingår i ett nordiskt forskningsprojekt med titeln "Shared Reading" i nordisk kontext. Kursmaterial Kursmaterial ingår. Vi kommer at använda oss av The Readers material som är på engelska. Samtliga texter som läses högt och diskuteras är på svenska. Anmälan Bindande anmälan gör senast den 15 maj via länk: Om kursen blir fulltecknad kan det komma att göras ett urval utifrån motivering i ansökan.

Medie- och informationskunnighet är de kompetenser som gör att människor kan hitta, analysera, värdera och skapa innehåll i olika mediala genrer och former. Att förstå mediernas roll, att kritiskt kunna värdera deras innehåll och fatta välgrundade beslut både som sändare och mottagare, är kärnan i yttrande- och informationsfriheten. På Kultur i Väst arbetar flera olika personer kring MIK-begreppet, bland annat konsulenterna inom film, konst, litteratur och bibliotek. Vi samarbetar ofta med andra viktiga aktörer utanför förvaltningen. Läs mer om MIK

  1. Kultur i väst göteborg
  2. Kultur i väst kalendarium
  3. Bibliotek | Kultur i Väst
  4. Kultur i väst scenkonstdagar
  5. Kultur i vast
  6. Kultur i väst residency at home

Den 1 januari 2020 slogs Kultur i Väst och Västarvet ihop och bildade den nya Förvaltningen för kulturutveckling. Inom förvaltningen samlar vi tillsammans kompetens inom bland annat olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Kultur i Västs hemsida kommer att finnas kvar ett tag, och här kommer du under den tiden fortsätta hitta information om de verksamheter, utbildningar och mycket mer som tidigare drevs under Kultur i Västs flagg. Under Kontakt hittar du som vanligt alla kontaktuppgifter till oss. Läs mer om förvaltningen på.

  1. Fråga veterinären kata kata